21 martie 2011

Incurcate sunt cararile Internetului!

Se zice ca dragoste cu de-a sila nu se poate. Pana mai ieri am fost de acord cu aceasta afirmatie, dar de cateva zile mi se pare o chestiune relativa. Nu stiu altii cum sunt, insa mie, daca imi apare un musulman pe monitorul calculatorului, fluturand un Kalasnikov deasupra capului si imi cere sa fim prieteni, sa fiu al naibii daca il pot refuza.

Desi folosesc Internetul de ani buni, pana zilele trecute l-am considerat un mediu prietenos. Filmele sunt filme, muzica e muzica iar posibilitatile sunt practic nelimitate. Zic pana zilele trecute deoarece pana acum n-am avut parte de surprize neplacute. E adevarat, am mai adoptat cate un virus fara stapan, mi-am pus la dispozitie hardul pentru tot felul de chestii care se instaleaza singure in calculator, am fost receptiv chiar si la spamuri iar de mass-uri si de e-mailuri trimise de prieteni sa nu mai vorbim. Ma ia cu dureri de cap cand ma gandesc cum am dat cu piciorul unui director de banca din Africa de Sud care vroia sa devalizeze banca umplandu-mi mie contul. Si imi amintesc cu nostalgie si de avocatul ala nigerian ce mi-a descoperit o ruda, e drept decedata, dar bogata, in Burkina Faso, ruda care nu avea mostenitori pentru milioanele de dolari obtinute din comertul cu diamante si petrol.

Acum insa, intrand in mirajul retelelor de prieteni virtuali, am fost acostat de un pakistanez care, navigand in cautarea Jihadului, m-a gasit pe mine. Si i s-a pus omului pata de m-am vazut nevoit sa il accept in lista de prieteni. Cum naiba sa-l refuz? Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar f reactionat daca ar fi primit un mesaj de tipul Your friend request was rejected. I-am dat asadar accept si acum sper sa nu-mi trimita vreo atentie de-aia cu inel de siguranta sau ceas care merge doar cateva secunde. Ca sa-l imbunez, i-am vizitat respectuos profilul (www.thigerbhai.hi5.com) si am incercat sa-mi pastrez calmul in ciuda imaginilor revolutionare postate acolo. La 16 ani - cati pretinde ca are - e ceva sa te pozezi cu un AKM si sa pornesti brambura in cautare de noi prieteni pe Internet. Si mai interesant e insa faptul ca a reusit sa adune peste 1700 de dezaxati, printre care, din motive obiective (?) ma numar si eu, cei mai buni prieteni ai lui fiind Haider, Badsha si Adnan. Ceea ce ne leaga este muzica inaltatoare a lui Jhalak, care ne indeamna la lupta, dar ascultam cu placere si Mujko Yaad Sataye, noul hit al lui Ronsil, sau maneaua Falaak Dekhoun. De asemenea, alti 2500 de prieteni ne asteapta in grupul Pakistan, dar acolo nu intru pana nu fac rost de o vesta antiglont. Iar daca ma supara vreunu, o sa-mi pun la avatar o caricatura cu Mahomed, sa le dau subiect de discutii pe forum.

Zile si nopti, editie de Arad
Data: 2007-06-28
autor: Cristian VIDESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Petitie impotriva lui Traian Basescu

Jos Basescu

Postări populare

Promovez bunul simt. Si muzica buna >>>>

Radio Whisper | RadioWhisper.com