15 ianuarie 2008

Din nou despre candidaţii la Primărie...

Puţini politicieni din Arad îmi sunt simpatici iar cei care îmi sunt de-a dreptul dragi îi pot număra pe degetele de la o mână. Nu ştiu dacă aprecierea mea are vreo relevanţă pentru destinul lor politic, dar sunt convins că motivele pentru care ei se regăsesc într-o categorie sau alta pot repreztenta repere pentru cei ce nu-i cunosc personal pe "iubiţii noştri conducători". Şi pentru că alegerile locale bat la uşă, sper să nu fie prea mulţi cei cărora subiectele mele din această perioadă le provoacă o stare de proastă dispoziţie. E vorba, totuşi, de destinele Aradului - oraşul în care trăim cu toţii şi unde unii dintre noi chiar s-au născut, printre aceştia din urmă, cu mândrie, numărându-mă şi eu.
Ei bine, iată că săptămâna a debutat în forţă cu un articol de o pagină în cel mai tânăr cotidian local - Glasul Aradului, care în ediţia de ieri (luni, 14 ianuarie) îşi informează cititorii cu privire la manevrele pre-electorale în care este implicat fostul primar Dorel Popa (ex-PSD).

Astfel, aflăm ceea ce unii dintre noi bănuaim la un moment dat, şi anume că Doru Popa pare să fi bătut palma cu liberalii pentru a fi susţinut la alegerile locale din luna mai. Zvonul ăsta - mai credibil ca niciodată - a circulat prin Arad şi în vara lui 2006, când Popa şi-ar fi semnat adeziunea la PNL, documentul respectiv fiind încredinţat spre păstrare lui Cornel Haristiade. Hari era atunci mare secretar la PNL, şef de cabinet al deputatului Titu Gheorghiof şi consilier al prefectului apolitic Cristian Stragea. Întâmplarea a făcut însă ca Dorel Popa să fie implicat într-un nefericit accident rutier împreună cu fratele său, a fost o perioadă internat în spital şi nu s-a mai întâmplat nimic în privinţa implicării sale politice. Doar Stragea - şi aici revin la afirmaţia de la începutul acestei postări spunându-vă că tizul meu e unul dintre politicienii ce-mi sunt dragi - a părăsit funcţia de prefect pentru a prelua şefia PNL.

Încă sunt convins că a fost o mişcare neinspirată, deşi sper sincer să nu fie aşa, spre binele lui Stragea. După o vreme, Dorel Popa şi-a recăpătat forţele şi a apărut în faţa presei la dreapta lui Claudiu Cristea, preşedintele PNŢCD, lansând împreună cu acesta Mişcarea Arădeană, un proiect promiţător dar de care s-a ales praful. Au urmat tatonări, încercări timide de a recâştiga sprijinul PSD şi iată-l acum în fruntea listei PNL, devenind peste noapte al treilea potenţial candidat al liberalilor şi probabil şi cel mai "potent" din punct de vedere al capacităţii de a adunta voturile arădenilor. Ca să rămân însă consecvent, repet ceea ce am spus în postarea din 11 ianuarie: nu cred într-o revenire a lui Dorel Popa. Poate cel mult să ajungă în turul doi - obiectivul deja stabilit al liberalilor - dar acest lucru nu se poate întâmpla decât în absenţa lui Gheorghe Falcă. Dacă cei doi vor ajunge prin absurd să se confrunte din nou, cred că actualul edil - aşa contestat şi plin de dosare penale cum este el - va mai obţine lejer un mandat.
Iată de ce înclin să cred că Stragea nu este la fel de bun preşedinte precum ar fi fost prefect. În politică, dacă n-ai fler, nu faci nimic. Iar să pleci, ca partid respectabil, de centru dreapta, într-o asemenea bătălie electorală cu un om asimilat pe veci PSD-ului şi stângii, denotă o oarecare doză de inconştienţă... Sau pur şi simplu dorinţa disperată de a obţine măcar locul doi, chiar dacă acest lucru presupune să îţi elimini din competiţie proprii colegi de partid - în speţă Tiberiu Dekany sau Gavril Popescu, că doar nu crede nimeni că în absenţa adeziunii la PNL, prefectul e apolitic aşa cum prevede legea!?
În fine, stau şi mă întreb cum naiba se vor duce liberalii la vot şi vor pune ştampila pe Dorel Popa, cel pe care îl făceau cu ou şi cu oţet înainte de 2004? Nu vi se pare penibil? Nu credeţi că este înjositor pentru susţinătorii acestui partid, aşa puţini câţi sunt ei? Şi apropo: nu vi se pare aiurea să lansezi în presă afirmaţii de genul celei scăpate de Cristian Stragea zilele trecute, care zicea că după trei ani de administraţie PD nu ştiu ce s-a întâmplat când de fapt PD şi Gheorghe Falcă au condus aradul şi o mai fac încă bucurându-se de sprijinul consilierilor PNL, foşti parteneri de alianţă? Ei bine, ăsta e cel de-al doilea motiv pentru care Stragea mi se pare un preşedinte ce lasă de dorit. Probabil nu a realizat exact ce spune, că nu cred să ne ia de proşti pe toţi la grămadă.

VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Petitie impotriva lui Traian Basescu

Jos Basescu

Postări populare

Promovez bunul simt. Si muzica buna >>>>

Radio Whisper | RadioWhisper.com